понеделник, 24 юни 2013 г.

Труд и творчество на село

Този уикенд ни беше обхванал творчески ентусиазъм – всеки ковеше нещо, режеше, къртеше, боядисваше, сглобяваше и т.н. За готвене не остана много време и нямам рецепта за показване, но мога да ви се похваля с други нещица.

Резултати:
1. Направихме люлка на малката – тя сама си я боядиса по неин вкус с акрилни бои и я закачихме на ореха.

2. Малката си играеше на нещо си (май беше изследовател – биолог) и си направи върху няколко стари керемиди ботаническа градина – залепвате парчета пластелин на разни места върху керемидите и отгоре им закрепвате различни цветчета и листа (-:


3. И последното, което ще ви покажа е, за какво може да използвате празни тенекиени кутийки от консерви (в случая от грах): първо нарисувах на едно парче хартия сърчице и звездички, залепих ги с парче фолио на консервите и маркирах къде ще пробивам дупки. След това взех една от машинките на милото и разпробих с тънка бургия самите дупки.

 След това боядисах консервите с акрилни бои, но два пъти, за да стане цветът по-наситен, а от тел направих дръжките:

И накрая един леко нескопосан опит да ви покажа как изглеждат фенерчетата в тъмното – нямам техника за такива снимки, така че...това е положението:

Слънчева и усмихната седмица на всички!

6 коментара:

  1. Леле, какви красоти! Страхотни идеи!Честит празник!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти! Празник - да, ама не вървеше сутринта да се овалям в тревата и росата пред офиса за здраве (-:
      Честит празник и на теб и хубава вечер!

      Изтриване
  2. :)) Начинанието на керемидките е супер,водещата снимка-невероятна,люлката-мечта,а твоята сръчност заслужава похвала и насърчаване!
    Хубав вторник,Диде!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти за похвалите (-: Началната снимка е от градината, а керемидките малката си ги измисли самичка...а за сръчността - милото не би се съгласил на 100% с теб, ама нали е мъж, дето всичко може да направи и поправи (-;

      Изтриване
  3. Добихме идеална представа за сръчността на всички ви, фенерчета и аз ще си направя, че нали сме се разбрали?- трябва да ни е весело и уютно на дворчетата;)Благодаря за идеята!
    Хубава вечер,Дида!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Мъхче! За фенерчетата, ако ги правиш, гледай наистина бургията да не е много дебела, защото иначе ще се деформират кутиите - за сметка на това трябва да пробиеш повече дупки, защото пък иначе не излиза достатъчно светлина, след което навярно ще си с мускулна треска на ръцете (-: На мен лично много ми хареса как се получи, но само две кутийки в тъмното не са съвсем достатъчни, та сега се чудя какво да сготвя, че да употребя още няколко консерви (-;
      Хубав ден, Мъх!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...