събота, 18 август 2012 г.

Пухкави мини палачинки


Добро утро, момичета и момчета! Нямам много време да пиша дълъг, остроумен и изпълнен с гениални хрумвания пост, защото едва съм си отворила очите и съм успяла да си взема първата кофеиново-никотинова порция за деня, а вече трябва да събирам багажа за плажа – голям пояс, малък пояс, плувки, плавници, хавлиени кърпи, очила за гмуркане, кофичка с фигурки за пясък, списания, бутилки с минерална вода, кремове и лосиони, табла, карти, телефони....и ние. Та преди след малко да тръгнем в лек тръс с цялата група крещящи хлапетии към морето, движейки се като претоварен индийски влак, ето една рецепта за вкусни мини палачинки за по-ранобудните, дето сутрин се сакълдисват и се почудват какво да измислят за закуска (-:


Продукти:
...от тези продукти се получава доста завидно количество палачинки, от което стабилно се преяжда и даже и остава за по-късна закусчица
3 яйца
Около 150 г брашно (или толкова, че да стане с гъстотата на боза)
200 г заквасена сметана
100 мл прясно мляко
1 ½ ч.л. бакпулвер
щипка сол
1/2 с.л. захар
2-3 с.л. олио

Първо се разбиват яйцата. Отделно се смесват брашното с бакпулвера, както и млякото със сметаната. Сега към яйцата постепенно, докато разбъркваме с миксера, добавяме брашното, млечно-сметановата смес, солта, захарта и олиото.
Аз правя палачинките в тефлоновия тиган, като сипвам по една супена лъжица от сместа. Ако искате може да слагате по мъъъъничко олио, преди да ги пържите.
Въоръжаваме се с търпение, пускаме си да зяпаме нещо интересно по телевизора, засядаме пред тигана и мятаме на конвейер палачинките една след друга.
На тези, които държат да се хранят нездравословно (като мен), препоръчвам да намазват палачиниките с малко масълце, като ги извадят от тигана.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...