сряда, 16 май 2012 г.

Зелена салата със запечено сирене

Тази салатка е вкусна, прави се лесно, бързо и е просто перфектно мезе към чашка изстудена ракия, узо или мастика (става и за водка).

Няма точни количества, защото я правя според зависи...Нарязвам зелена салата и зелен лук, добавям стафиди (за мен си слагам и повече) и правя млечно чеснов сос с кисело мляко, майонеза, чесново брашно, сол и черен пипер – докато разбърквам сосчето си пробвам постоянно и добавям ту от едното, ту от другото....Въпреки, че салатката е със сос, аз си слагам и допълнително зехтин (като ще е гарга, да е рошава – не ме интересуват никакви калории - не ги познавам!)...


След това режа парчета сирене, дебели около 1 см, овалвам ги леко в брашно и ги запържвам в малко олио. Това е.....Да ви е сладко и наздраве!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...