събота, 8 март 2014 г.

Честит 8-ми март, мили момичета!



Като в индийско-американско-сълзливо-смеещ се романтичен филм отворих очи и пред погледа ми се изпречиха други две очи, които весело ме наблюдаваха + букет червени рози + поднос с рохко яйце, препечени филийки с масълце и чубрица, шунка и сиренце. М-м-м! 8-ми март! Реплика от милото: „Честит празник!...Не съм бухал!” При което аз се изхилих, седнах си в леглото и мързеливо си изпапках всичко (-:
А това с бухала е реплика от миналата година, когато на една дружка, живееща в центъра на Пловдив в една стара кооперация се случи следното: значи, тя + мъж + две хлапета живеят на последния етаж от къщата, а над тях на тавана от години им правят компания няколко гълъба и семейство кукумявчета. Та миналата година, една нощ нейната половинка си доглеждал някакво филмче, когато от спалнята се разнесъл кански писък. Тича той, отваря с трясък вратата и гледа половинката си скача като обезумяла вурху спалнята, а през прозореца се измъква леко ошашавено кукумявче. Успокоил я той, ама не съвсем, защото след това ходиха да й леят куршум – толкова се беше стреснала милата. А всъщност се случило следното: дребното кукумявче се вмъкнало през отворения прозорец през вратата на терасата (комарникът не е бил затворен) и в тъмното се шмугнало под чаршафа на топло. Лека-полека дребосъкът се промъкнал почти до лицето й, в един момент дружката усетила някакво пухче да я гъделичка по лицето, отворила очи, а насреща й две други големи жълти очи стоят и я гледат на 2 см от лицето й…Останалото го разказах (-:


И понеже днес е празник и по повод повода пак сме се събрали една мини-компанийка, милите ни половинки предложиха да приготвят нещо сами. Не че се съмнявам в способностите им, но като слушам какво тропане и тракане се носи от кухнята, а пък аз нямам нерви да ги гледам какви ги вършат, и като гледам касата с бира до вратата на кухнята и слушам коментарите за играта на Лудогорец и за тазвечерните мачове…абе няма да ядем май скоро…За това на бързо направих ей туй, за да можем да си замезваме с мойта дружка през това време в компанията на бутилка бяло вино, запалена камина и небрежно-клюкарски разговор (-:



Дип от пушена пъстърва
1 опаковка пъстърва от Била (125 г)
½ опаковка филаделфия
1-2 с.л. заквасена сметана
Малко лимонов сок
Сол, черен пипер, малко нарязан магданоз
Малко горчица и хрян (паста от бурканче)

Използвам за почти всичко мерната единица „малко”, защото в крайна сметка е въпрос на вкус и можете да си го подправите както ви харесва. Филето се раздробява на едри парчета + добавяте всичко останало и пасирате за малко с пасатора. Подправяте със сол и пипер – това е! Всичко трае буквално 5 мин.! След това си гарнирате няколко крекера или препечени филийки и се отдавате на мързел.



Весел празник, мили момичета! Да бъдете много щастливи, здрави, усмихнати, обичани и глезени!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...