петък, 2 ноември 2012 г.

Ключодържател-гигант и венче от есенни листа



Не, не разчиствам детската...а мисля начини за предотвратяване на поредната загуба на ключове...С телефонът проблемът го решихме (след като загубихме преди това три) като го окачих на вратлето на малката, обаче да добавя и цялата връзка с ключове ми се стори малко много...Всъщност вече мога да напиша доклад по тая тема, както и да сътворя цял научен труд + статистическо проучване (кога, къде и как се губят най-лесно телефони и ключове) или пък по-лежерно – да напиша рекламен текст със следното съдържание за, да кажем, някоя от телевизионните продавалки: „Ако детето Ви си губи постоянно ключовете, ако винаги сте в стрес и Ви е писнало да звъните на съседите, защото и Вие си губите ключовете за външната врата, ако вече сте платили цяло състояние за смяната на брави, ако помагате на всички ключари в квартала да изхранват добре семействата си и Ви смятат за най-добрия им балама/хахо клиент, то тогава е настъпил моментът да си купите Ключодържател-гигант!”...след което с бодра стъпка трябва да се запътите към следващия магазин за 1 лв и да им изкупите складовата наличност за джунджурии, за да може да си направите супер-незагубващ се-ключодържател-гигант 2012 – Вие може и да се загубите, но ключът – не!


Ами няма някаква философия по направата му – просто трябва да накачорите всичко, което ви хрумне. Резултат: Действа безотказно - малката не си е губила ключовете вече от 2 месеца. Йе-йе!


А сега ще ви предложа една лесна и сравнително бърза идейка за есенно венче – естествено, ако си падате по такива работи. Аз лично си падам, та чак се влача и много обичам да си накичорвам разни неща вкъщи и на вилата според сезона.


Значи отивате на разходка в парка или гората, събирате шарени листа, сухи цветя или малко бъз или шипки и няколко тънки клонки – най-добре лозови или върбови, прибирате се вкъщи, настанявате се удобно, пускате си някой готин филм и докато си зяпате си правите малко есенна украса за вкъщи.


Първо листенцата се навръзват с конец по няколко на малки букетчета, а след това към клонките, които предвидливо преди това са огънати и вързани на кръгче (или елипса – все тая). И това е!

Може да си окачите венчето някъде или да си го сложите по средата на масата, а в центъра му да си поставите малка свещичка...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...