събота, 21 декември 2013 г.

И още коледни джаджи



Ако не пробвате рецепти за Коледа и не печете сладки, ето няколко много симпатични джаджи, които не отнемат почти никакви средства за направата, стават с подръчни материали, но са малко пипкави, т.е. отнема известно време, докато се изрежат.


Трябват ви:
пергел, молив, клечки за зъби, лепило, картон, станиол или нещо подобно + свободен мъж с резачка, който да ви отреже няколко дървени шайби + мъх, въпреки че не знам точно в градски условия откъде да си го набавите (-:


Изрязвате от картон малки шаблони на елхички, звездички – каквото ви харесва, но винаги по два – за двете страни на елхичката, например. От вътрешната страна на едното шаблонче капвате малко лепило, слагате клечката за зъби до средата на шаблона и отгоре лепите другата лицева част.

С пергел се начертават окръжности с различен диаметър – най-добре е върху картон, след което изрязвам приблизително ¼ от окръжността, както се реже торта, и свивам кръгчето във формата на конус. Закрепвам отново върху клечка за зъби.


И подреждате всички джаджи върху дървените шайби, като ги забождате в мъха. Ако нямате мъх и дърво, обаче, може и да ги забодете в пръстта на саксиите по прозорците или на друго подходящо място. Аз съм ги слагала и върху малки топчета пластилин или хлебна гума, която закрепвам после някъде.


Подредете ги както ви харесва – много са подходящи за украса на масата или ако ги сложите на первазите или пък на библиотеката.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...