сряда, 27 ноември 2013 г.

Разни коледни украси



Коледните играчки се измъкнаха внимателно от кутиите, поизтупаха се, пооправиха дрешките си и в стройни редици и групички по интереси се запътиха към первазите в хола, кухнята, спалните и…към банята.

Снимката е доста размазана, но беше вече почти тъмно, а аз се опитах да изсветлявам там нещо и накрая не се получи нищо....


Не знам при вас как е, но на мен лично ми се струва малко украсата да стои само две-три седмици. И затова, когато имам време още от края на ноември се засилвам да украся цялата къща, да подредя свещите, да изключвам вечер лампите и въпреки, че няма режим на тока да минаваме почти изцяло на свещи (-: Та и тази година поне в това отношение нещата се подредиха прекрасно, включително и ходенето до София миналата седмица, включващо и непланувано посещение до ИКЕА, завършило с още две торби с покупки, така че сега към групата се присъедини и лосът Свен и един изключително очарователен дядо Коледа с небрежно провесени крака, който настаних на едната полица в банята. Нямаше протести – малката се забавлява, милото само каза, че се чувства леко неудобно без дрехи под погледа на друг мъж и то ухилен (-:


А иначе въпреки множеството готини играчки, на мен понякога ми се майсторят и разни такива мои си украси, така че ако и на вас ви се занимава мога само да ви препоръчам да се отбиете в някой магазин за художествени материали и да се поогледате – има страшно много идеи. Та в този дух си купих от Слънчоглед ей тези две елхички, които след старателно боядисване с акрилни бои – първо с два слоя бяло, след това с два слоя зелено, накрая се превърнаха в ей това:


Малка елхичка


Голяма елхичка
И още едни дребни джаджи, но от друг магазин в Пловдив на Джумаята – пак за художествени материали:


Които пак след старателно префасониране накрая изглеждаха така:


Ако ми остане време съм замислила да направя още няколко нещица, но засега – толкова!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...