неделя, 21 април 2013 г.

Бебета, кокошки и шоколадов пудинг



И така – новината на деня е, че ще има ново бебе в семейството – милото ще става дядо, а аз понеже съм с милото ще ставам задочно баба...Само че новината ни дойде леко неочаквано и...ами милото не е изцяло подготвено психологически за събитието и думата „дядо” някак си не му се връзва още към визията и към лъвската му суета...Затова за момента „дядо”-то е табу...Аз нямам против да съм баба, пък дори и непряко – готино е...Ще има още някой, който да тормозя след някоя друга годинка с уроци по английски и математика. Хе! Та покрай тази новинка, семейното Г-7 се събра (т.е. в случая Г-5 ½) и решихме, че най-голямото дете, което всъщност си е цял мъж, ставащ татко, трябва да посади био-зеленчуци в градината, за да расте новото попълнение здраво, умно и красиво. Ами, то всичко хубаво, ама като не е държал кирка досега, прекопаването на обраслата градина си беше голям купон. Детето мята тая кирка и лопатата, поти се, изнервя се, ние отстрани седим, пием бира, гледаме сеир, подвикваме окуражаващо като хамали и даваме наставления...Не че и ние не сме пишман градинари...Ама като има на кой да се хилим и да даваме ценни съвети за селскостопанската работа – друго си е (-:

Другата новина е, че точно преди Великден кокошките решиха да снасят тайно...Значи нашите две кокошки, за да водят щастливо съществуване живеят на 2 дка градинска площ. Така погледнато имат по-висок стандарт откъм квадратура на глава, отколкото ние...Преди имаше и мъжки екземпляр – славен и наперен петел на име Трубадур, който обаче преди две години безследно изчезна. Оттогава останаха само женките, които на определено време, сякаш са с някакъв таймер, искат да мътят. Значи мине не мине време и почват да снасят на разни места в градината, които е почти невъзможно да бъдат открити по нормален начин, щото то не са клонки, трънаци, дървета и треволяци. Например миналата година бяха почнали да снасят под няколко клонки от елхата, досами вратата и ги хванахме само защото точно като бяха снесли, се измъкнаха оттам в индийска нишка. Сега, има вариант да им сложим например малки GPS-и така да ги следим из градината, ама ние предпочитаме да организираме масово търсене на яйцата из градината...И понякога успяваме да ги намерим – в случая точно две яйца. 


Третата новина е, че Акробат (нашата мишка) избяга и май отново се шмугна в спалнята за гости. Така че пак сме му заложили  капан с кашкавалче. Да, ама той се изхитри и като морски пехотинец успява да измъкне кашкавала без да се хване. Милото вика: „Очаквам, като се кача горе и да видя бележка в капана „Айде стига с тия евтини номера, бе!”
Та това е засега...Радваме се на идващите празници, ще садим разни работи след седмица...Готино!

И понеже пак се бяхме събрали бая народ ето една рецепта за бърз и лесен шоколадов пудинг:
Продукти за 4-5 порции:
500 мл прясно мляко
200 г шоколад (60-75% какао)
3-4 с.л. нишесте
1 с.л. какао
3-4 с.л. захар 

Първо разбърквам нишестето, захарта и какаото в малко от млякото. Останалото мляко го кипвам, добавям и другата смес, при постоянно бъркане и накрая начупения на парченца шоколад. Махам от котлона, разбърквам, докато се получи еднородна смес, изсипвам в чашки и оставям поне за няколко часа в хладилника. Това е!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...