Юли се оказва изключително натоварен – работа, хаос,
проблеми, уикенд – купони и пак отначало… Така че почти не ми остава време да
публикувам нещо, ама нищо – има всички изгледи ситуацията през август да се
нормализира и да наваксам – особено при рецептите с гъби (-:
Както се и очакваше, още при първите по-топли дни народът от
града (приятели и роднини в нескромни количества) направи пътека до нашата
виличка – всички гроги от работната седмица и жадни за разходки, студена
ракия/водка/бира/бяло вино, шопска салата и скара – предимно…За разнообразие на
скарата, обаче от време на време има и други нещица, като например супа от
агнешки чревца или печено ярешко, които много се харесват на мъжкия отбор и
абсолютно се отричат от невръстното подрастващо поколение. В подобни ситуации,
за да затвърдите имиджа си и за да вдигнете рейтинга си сред възрастовата група
на 10-12 годишните, единственият шанс е
да направите палачинки, пица, пържени картофи или хамбургери, като особено
държа да подчертая хамбургери, а не хлебчета с кюфтенце, защото веднага ще ви
разконспирират и отново само ще се затвърди мнението, че видиш ли веригите за
фаст фууд си остават ненадминати, като през остатъка от деня ще бъдете гледани
от дребните екземпляри благосклонно, в духа на „Добър опит, ама…не е е същото…”
Та ето и моята версия за бургерите: използвам готови
хлебчета, защото не ми се занимава да меся и хлебчета. Няма нужда, мисля, да
давам рецепти за плънката – аз правя купички с различни неща и хлапетата си
слагат каквото искат. При тези тук имаше нарязана на тънко салата, шайби домат,
запечен бекон, задушен карамелизиран лук, млечно-чеснов сос, кисели
краставички, чедър и кетчуп.
A бургерите правя така: само с телешка кайма, малко сос
Уорчестър, горчица, сол и черен пипер. За да не ви се получават кюфтенца, аз
използвам следния трик: в капачка от бурканче течен шоколад слагам прозрачно
фолио и отгоре по малко от каймата, притискам с пръсти и обръщам бургерчето на
табла с хартия за печене, след което оставям таблата за около час в хладилника.
В тефлонов тиган, намазан с малко олио запичам бургерите за по около две минути
от всяка страна, като преди да ги извадя слагам отгоре им и по парченце
кашкавал и готово! Накрая запичам за малко и разрязаните наполовина хлебчета – така стават по-вкусни и
това е цялата философия. За гарнитура естествено има пържени картофки.