неделя, 14 юли 2013 г.

Домашни бургери



Юли се оказва изключително натоварен – работа, хаос, проблеми, уикенд – купони и пак отначало… Така че почти не ми остава време да публикувам нещо, ама нищо – има всички изгледи ситуацията през август да се нормализира и да наваксам – особено при рецептите с гъби (-:


Както се и очакваше, още при първите по-топли дни народът от града (приятели и роднини в нескромни количества) направи пътека до нашата виличка – всички гроги от работната седмица и жадни за разходки, студена ракия/водка/бира/бяло вино, шопска салата и скара – предимно…За разнообразие на скарата, обаче от време на време има и други нещица, като например супа от агнешки чревца или печено ярешко, които много се харесват на мъжкия отбор и абсолютно се отричат от невръстното подрастващо поколение. В подобни ситуации, за да затвърдите имиджа си и за да вдигнете рейтинга си сред възрастовата група на 10-12 годишните, единственият шанс  е да направите палачинки, пица, пържени картофи или хамбургери, като особено държа да подчертая хамбургери, а не хлебчета с кюфтенце, защото веднага ще ви разконспирират и отново само ще се затвърди мнението, че видиш ли веригите за фаст фууд си остават ненадминати, като през остатъка от деня ще бъдете гледани от дребните екземпляри благосклонно, в духа на „Добър опит, ама…не е е същото…”


Та ето и моята версия за бургерите: използвам готови хлебчета, защото не ми се занимава да меся и хлебчета. Няма нужда, мисля, да давам рецепти за плънката – аз правя купички с различни неща и хлапетата си слагат каквото искат. При тези тук имаше нарязана на тънко салата, шайби домат, запечен бекон, задушен карамелизиран лук, млечно-чеснов сос, кисели краставички, чедър и кетчуп.


A бургерите правя така: само с телешка кайма, малко сос Уорчестър, горчица, сол и черен пипер. За да не ви се получават кюфтенца, аз използвам следния трик: в капачка от бурканче течен шоколад слагам прозрачно фолио и отгоре по малко от каймата, притискам с пръсти и обръщам бургерчето на табла с хартия за печене, след което оставям таблата за около час в хладилника. В тефлонов тиган, намазан с малко олио запичам бургерите за по около две минути от всяка страна, като преди да ги извадя слагам отгоре им и по парченце кашкавал и готово! Накрая запичам за малко и разрязаните наполовина хлебчета така стават по-вкусни и това е цялата философия. За гарнитура естествено има пържени картофки.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...