сряда, 18 април 2012 г.

О-хаа! Топла супичка!


Едно от местенцата, които най-, най-редовно посещаваме от около година насам, е супа бара на ул. Виктор Юго, пресечка на Гладстон (точно долепено до художествената галерия). Държат го две млади момчета, които заедно с целия персонал са мнооого любезни и супичките, които ежедневно забъркват са просто ВЪРХЪТ!!! Освен класическите от фасул, леща (нашенска, мароканска, турска) и пилешка, има и всякакви крем супи – доматена, от броколи, карфиол, моркови, тиква, картофи, спанак, гъби – абе няма изреждане...., а и за разкош супичката е я със синьо сирене, я с топено сиренце. Сега от няколко месеца предлагат и по две различни готвени манджички всеки ден. За феновете на шкембе и дамар чорба – това е правилното място – особено в комбинация със студена биричка! 



 
Понеже от известно време с най-малкото дете вече израснахме периода „Що е то супа и има ли почва у нас?”, а и на подрастващото поколение идеята и местенцето също се хареса, вече мине не мине ден се занасяме в бърз тръс да сръбнем по една супичка. Ето това си хапнахме например вчера:
Талиатели с пилешки мръвчици, кисели краставички, гъби и сметанов сос – за детенцето:
 
И картофено-морковена супичка (с всякакви притурки за моя милост):
 
Имат и готина тераса отвън – така, че – заслужава си отбивката. Ето им линка във фейсбук, ако искате да разгледате по-подробно и да видите какво може да си хапнете на обяд:
http://bg-bg.facebook.com/pages/Supa-Bar/216554991704447

Малките репортажи от пътеводител на галактическия пловдивчанин не са с рекламна цел. Впечатленията са чисто субективни и отговарят на моя вкус, на този на децата, на милото и на моите приятели........
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...