петък, 1 юни 2012 г.

Яйчица с гъбки и бри

Сготвените тук яйца не са какви да е, а от щастливи и прещастливи кокошки – нашите! За да не остане някой с погрешно впечатление държа да поясня, че кокошките на този етап са само две – Глория и Джулия (съответно бяла и кафява). Другите три си отидоха безславно след като едното ни иначе много мило, но съвсем не малко куче извърши масово убийство на пернатото дворно население. Нещастните случаи се разиграха в продължение на няколко месеца, през които кучето явно реши, че прекалено много се занимаваме с тези тъпи кокошки и след като не можа да ни впечатли въпреки, че и то се опитваше да се докара на кокошка и ядеше житото, просто им сложи край. За съжаление не успяхме да предвидим, че кучето ни ще стане закоравял кокошкоудушвач и покрай трите кокошки си отидоха и няколко пиленца ): Част от тях успяхме да спасим, като ги дадохме за осиновяване на семеен приятел, който и без туй си гледа и други кокошки. Извършихме едно добро дело! Така, че от общо петте ни красавици останаха само две и то тези две, които бяха с най-скверен характер. Те може би и затова се разбират с кучето – другите бяха едни такива мекушави...

Това е Джулия....Глория избяга и въпреки, че се опитвах да я прикъткам по всякакъв начин, точно днес си показа опърничавия характер и нито дойде, нито пък застана в подходяща поза за снимка – само ме наблюдаваше подозрително от разстояние.


Рецептата не е нищо особено, но на нас ни е много вкусно и пасва идеално, ако искаш да приготвиш нещо набързо. Продукти:
Гъби
Магданоз
Яйца
Масло/олио
Бри или камамбер



Гъбите се запържват в смес от олио и масло, добавям магданоза, намалям котлона на най-ниска степен, след това чуквам яйцата и най-накрая добавям нарязаното бри или камамбер. Захлупвам за малко, колкото да се поразтопи сиренцето и това е.....




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...