вторник, 5 юни 2012 г.

Яйце в беконова опаковка


Още  ми е сънено, заспало, несъбудено....но днес мога и малко по-късно да се гмурна в ежедневието и работния ден, така че по изключение вместо малката да си се погрижи за сутришното изхранване, в повечето случаи филия с пастет или принцеса (тя сама си ги прави), днес получи за закуска яйце с бекон. Тук може би трябва да кажа, че малката за мен ще си остане малка сигурно още доста дълго време, но тя всъщност е вече на цели десет години, доста самостоятелна е, обича да си се занимава сама със сумати нейни си работи, върши от време на време щуротии, което си е нормално, говори много, ама мнооого. В момента, т.е. от няколко месеца насам е в различни експериментални фази - новото хоби е рисуване и затова ходи омазана до уши с водни, акрилни и всякакви други бои и отплеснах се....може би ще направя отделен пост за нея...Така, обратно към яйцето. Всъщност не е нищо особено и го пускам само заради идеята, няма някаква философия...


Запекох на тигана няколко шайби бекон и ги поставих по две във формичката за мъфини, така че да образуват нещо като гнездо. Чуквам по едно яйце и ги слагам на не много силна фурна да се запече яйцето. Колко ще ги печете зависи от това дали искате по-рохко или не яйце...ние ги предпочитаме рохки. Преди да ги извадя слагам и няколко стърготини пармезан отгоре или кашкавал или каквото там има.....Чаша чай за малката и нарязано доматче за гарнитура. Това беше!  Сега още една чаша кафе за мен и обратно в града, който в момента даже мирише леко хубаво, заради цъфналите липи....


2 коментара:

  1. Отговори
    1. Радвам се, че ти харесва! Ние много често си ги правим, особено като сме повече хора за закуска...

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...