Още ми е сънено,
заспало, несъбудено....но днес мога и малко по-късно да се гмурна в ежедневието
и работния ден, така че по изключение вместо малката да си се погрижи за сутришното изхранване, в повечето случаи филия с пастет или принцеса (тя сама си ги прави), днес получи за закуска яйце с бекон. Тук може би трябва да кажа, че малката за мен ще си остане малка сигурно още доста дълго време, но тя всъщност е вече на цели десет години, доста самостоятелна е, обича да си се занимава сама със сумати нейни си работи, върши от време на време щуротии, което си е нормално, говори много, ама мнооого. В момента, т.е. от няколко месеца насам е в различни експериментални фази - новото хоби е рисуване и затова ходи омазана до уши с водни, акрилни и всякакви други бои и отплеснах се....може би ще направя отделен пост за нея...Така, обратно към яйцето. Всъщност не е нищо особено и го пускам само заради идеята,
няма някаква философия...
Запекох на тигана няколко шайби бекон и ги поставих по две
във формичката за мъфини, така че да образуват нещо като гнездо. Чуквам по едно
яйце и ги слагам на не много силна фурна да се запече яйцето. Колко ще ги
печете зависи от това дали искате по-рохко или не яйце...ние ги предпочитаме
рохки. Преди да ги извадя слагам и няколко стърготини пармезан отгоре или
кашкавал или каквото там има.....Чаша чай за малката и нарязано доматче за
гарнитура. Това беше! Сега още една чаша
кафе за мен и обратно в града, който в момента даже мирише леко хубаво, заради
цъфналите липи....
Оооооох,прекрасно!
ОтговорИзтриванеРадвам се, че ти харесва! Ние много често си ги правим, особено като сме повече хора за закуска...
Изтриване