неделя, 26 май 2013 г.

Летен полилей



Не съм готвила нищо умопомрачително наскоро, но за сметка на това се захванах да подготвям лятното ни местенце за дълги и романтични вечери и гостита. То не че подготовката е кой знае каква – изкарахме просто всички маси и столове, обрахме малко изпопадали клони, напълнихме си шадраванчето и май в общи линии това беше, а пък аз си подредих бурканите със свещичките, които използвам като фенери, защото буркани – бол и измайсторих ей туй: летен полилей с лампички от един магазин за левче, поправка – лампичките струваха 5 лв. Всичко останало, което ви трябва, ако решите да спретнете подобно сложно осветително тяло са от подръчни и вече ненужни материали. За основа на полилея използвах част от охладнителната система на хеликоптер (-: Не ме питайте откъде е – не знам, но милото я беше складирал на мястото с неговите съкровища, които си събира от няколко десетилетия (-: Уникалното нещо изглежда ето така:


Естествено тъй като предполагам, че едва ли и вие имате подобни части от вертолет, вместо нея може да използвате обръч, ако примерно вече не си играете всекидневно с него или просто да си направите такъв от ненужна тел или каквото ви хрумне – важното е да има някаква рамка.
След това от по-дебела тел милото ми сряза няколко парчета, които извих в единия край като кукичка, а в другия като ушенце и от едното парче направих нещо като питанка, която трябва да послужи после за окачване:
 

Това са лампичките – имам и в жълто, но още не съм ги окачила:


И в общи линии – това беше всичко: увивам лампичките около обръча, окачвам кукичките от едната страна за него, а от другата за питанката и готово:


Искаше ми се да го щракна и в тъмното, но нямаше да излезе нищо от снимката, така че така изглежда на свечеряване (-:
Крушката със странна шапка от пластмасова бутилка на заден фон няма нищо общо с моето творение – това милото си го направи, за да не се мокри лампата като вали...
Хубава неделя на всички!



6 коментара:

  1. Разби ме! хаха Може да метнеш и нещо против комари :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. А, то на тях им е още студено...а пък и аз им паля в другия край на терасата една лампа, а пък ние я караме само на свещи (-: Освен това те само мен хапят - не знам защо, ама никой друг не се оплаква от комари.

      Изтриване
  2. Да се стягаме тогава за гости:) Да видим в тъмното де, как свети, не че нещо:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ха-ха! Добре...ама трябва да се стопли още малко, защото вечер навън си е направо за яке...не е още като да се разхвърляш лятно (-:
      Хубава седмица!

      Изтриване
  3. ДидА,
    мислех че съм ръкопляскала тук вече, а се оказа , че само съм мислела;)
    Да знаеш, че и аз много държа на тази част и горещо прегръщам идеята за приятелския полюлей. Все пак като се събере дружината, тярбва да можете да си виждате ухилените лица;)
    Може и да не готвиш, ако ще твориш такива неща.
    Хайде, хубава неделя ти желая!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. О-о, благодаря за овациите, Мъхче! Аз по принцип много обичам подобни джаджи, дето са от нищо - нещо (-: А пък тъй като лятото сме почти през цялото време навън, много държа да ни е уютно и готино-романтично...и седим до посред нощите (-:
      И на теб хубава неделя!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...