неделя, 30 септември 2012 г.

Гривна от кожени връвчици

Да, още е моя блог, обаче реших, че е крайно време освен кулинарните ми опити най-накрая да пусна и първия пост за новата рубрика – „Направи си сам”, където ще показвам от време на време какво си майсторя, когато ми се намери малко повече свободно време.

И нали е рубрика за труд и творчество – ей така решавам проблема със слънцето, което ми свети в екрана, като искам да си гледам филмче на открито – изрязвам долната част
на един кашон и го слагам като шапка на монитора (-:

Иначе си мисля, че най-много постове ще има за дрънкулките, които си майсторя, защото имам природата и душата на сврака – колкото по-лъскавко, толкова по-добре...С годините съм си събрала всъщност завидна колекция от всякакви гривнички, герданчета, пръстени и обечки....а-а-а-а, някой да не си помисли, че са от злато или други подобни ценни метали – не, аз обичам шаренкото с висулки (-:

И не, това не е снимка от някой магазин за мъниста, това са си моите кутии (всъщност са за пирони), в които си държа натуриите. Добре, че нямаме дрес код на работата, е, аз се опитвам и да не прекалявам с украсата и да не ходя като амазонски папагал по разните му там срещи, но не мога и изцяло да изневеря на природата си и затова си ходя като семпла коледна елха. Най-весело е като трябва да летя нанякъде и дойде време да мина през онези пискащи устройства...то тогава пада едно сваляне на пръстени, обички, шноли и фибки, та чак и чокото ми проверяват, защото колкото пъти мина през контрола, толкова пъти писка...та ако има и някой колега с мен, обикновено им действам на нервната система.

Ей така изглежда гривничката като краен резултат.

А иначе ви трябват три кожени връвчици, закопчалки, халкички за свързване на отделните елементи, клещи и мъниста, каквито имате. Относно разходите – ами не съм изчислила точно, но така като гледам мисля, че ми излезе крупната сума от 2.50 лв, е естествено без мойта часова ставка (-: Това са само разходите за материали...

Краищата на 3-те кожени лентички се заклещват в закопчалката и след това ги сплетох, както се прави обикновена плитка, като след няколко сплитания вплетох във всяка лентичка и кръгли златисти мъниста. 

Освен това докато сплитате, някъде по средата на гривничката, трябва да захваните с клещи халкичките, на които сте прикрепили висулките – пълна свобода на въображението, слагайте, каквото ви харесва.

Ами в общи линии това беше! Пробвайте, не е трудно и е голяма занимавка...
А иначе всички тези дрънкулки може да си ги купите от всеки един магазин, продаващ мъниста, само внимавайте – по някое време става направо мания (-:

6 коментара:

 1. О, не, хахаха, първата снимка е убиец :))))
  Ама ти си имала много таланти! Браво, хубаво е, човек да има интереси, които му носят вътрешно удовлетворение, не непременно свързано с одобрение на околните и получаване на материални възнаграждения.

  С пожелание за хубава неделя, Ди :)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Ами, може би не е много естетично това с кашона, обаче решава проблема един път!
   М-да, от време на време ми идва музата за такива нещица - мога и да плета, но само лице - опаци и оризова...Даже на милото му изплетох шапка за зимата, но понеже като първи опит стана леко абстрактна, та си я носи само тук на село (-:

   Изтриване
 2. Кашонът е чудесен начин да стартираш новата рубрика;)))))
  Аз филмчета на открито не гледам ( даже и на закрито рядко успявам, но се опитвам други неща да правя навън с ПеЦе-то и все се ядосвам. Ще ти открадна кашона, да знаеш;)
  И дрънкулките ти са хубави, аз също бих майсторила за кеф, но за разлика от теб ходя гола по улиците откъм аксесоари, та не си струва да се оборудвам с клещи и злато за едните снимки;)
  Ще следя с интерес и другите ти майсторийки!
  Хубава седмица, Дида!

  ОтговорИзтриване
 3. О, благодаря ти, Мъхче! Може би само трябва да си намериш малко по-красив кашон, на мен ми направиха забележка, че като ще го пускам в блога, поне да бях избрала някой не толкова опърпан, ама той си ми харесва и него си ползвам (-:
  Усмихната седмица и на теб!

  ОтговорИзтриване
 4. Чудна гривна и сянката невероятно замислена:)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Благодаря ти! Тя всъщност идеята с кашона е на милото - той го измисли (-:

   Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...