Както вече писах при нас започна гъбения сезон и поне през първите няколко седмици (докато леко ни втръсне) си правим почти ежедневно всякакви вкусотийки с гъби. Героините за днешния фламкухен се казват манатарка (1 бр), печурки (2 бр), няколко малки челадинки и пачи крак.
Как се прави тестото за фламкухена и как се пече съм описала ето тук:
Фламкухен-тесто
А днешният вариант е със спанак, който бях задушила и овкусила предварително (защото много го обичам, но нямам нерви да го чистя и затова купувам по-голямо количество, примерно 2 кг, от които накрая остават две купички и си го ползвам два-три дни или като гарнитура към някоя мръвчица или за да направя фламкухен, брускети и т.н.), гъбки, които също бях запържила, но може и сурови, бекон, който го слагам почти навсякъде и нарязано на парченца сирене бри. Voilà!
Фламкухен-тесто
А днешният вариант е със спанак, който бях задушила и овкусила предварително (защото много го обичам, но нямам нерви да го чистя и затова купувам по-голямо количество, примерно 2 кг, от които накрая остават две купички и си го ползвам два-три дни или като гарнитура към някоя мръвчица или за да направя фламкухен, брускети и т.н.), гъбки, които също бях запържила, но може и сурови, бекон, който го слагам почти навсякъде и нарязано на парченца сирене бри. Voilà!
Изглежда много вкусно, а и обожавам гъби!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Благодаря! Пробвай - наистина е и вкусно и лесно, а и можеш да го направиш с всякакви гъби.
Изтриване