Не обичам да хвърлям храна и из хладилника да ми се мотаят
разни дребни недоядени парченца, които всеки само подбутва и помества, но никой
вече не иска да ги хапне. И понеже всички вкъщи сме маниаци на тема сандвичи,
една от основните креативни задачи, с които почти ежедневно се занимавам, е да
измислям разни варианти на вкусни филийки с остатъци. Аз, а и малката, можем да
ядем сандвичи всеки ден и няма да ни омръзне – ама не такива столски, дето да
са с по едно мижаво парченце кашкавал и салам и готово, а с всичко отгоре...и
сочно-мазнички – с много масълце, ако са принцеси или тостери или с майонезени
сосчета. И тя вече е прихванала тая черта от мен и когато ще пътуваме на някъде
или си ги правим за вкъщи – сяда, подрежда си всичко пред нея, режи си
продуктите на тънки парченца, а не на басамаци и педантично си реди сандвича.
В момента понеже имам доста босилек, почти постоянно си
правим и босилеково песто – е, мисля, че няма нужда да давам отделно рецепта за
това – в общи линии го правя на око с пресен босилек, зехтин, скилидка чесън,
пармезан и орехови или кедрови ядки. Всичко се смила в блендер – готово! Та
това песто доста често се приземява върху филийките – в днешния случай в
комбинация с няколко късчета недоядено от вчера печено пиле.
Намазах филийките с малко песто и отгоре наредих
последователно тънко нарязан домат на шайби, пилешки късчета, сирене и
кашкавалчета за тост. Захлупих с втора филийка и ги запекох ето така – намазах
едната филийка от външната страна с масло, сложих я така в загрят тиган, с
намазаната страна надолу и я похлупих с една чиния, върху която добавих за
тежест един пакет брашно, за да може хлебчето да се запече и да стане хрупкаво.
След това махнах чинията, намазах и другата външна страна с масълце – и пак по
същия начин я препекох още малко. Готово!
Идеята за така изпечени сандвичи видях за първи път преди
известно време в блога на Пепчо и много, много ми/ни хареса!
Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
ОтговорИзтриванеSaygılar...
teşekkürler
ИзтриванеПрекрасни!Много РядКо ги ям, но пък чудна идея!
ОтговорИзтриванеБлагодаря! При всички случаи е добър и вкусен вариант за дояждане на вчерашни пилешки останки (-:
ИзтриванеДида,толкова богат вариант на "Крок мосю",който у дома също се харесва много,но скоро не съм им правила.
ОтговорИзтриванеПестото е разкошно!
Мерси, Роси! Крок мосюта и мадами - всякак си ги хапваме (-:
ИзтриванеДида,
ОтговорИзтриванеи у нас санвдичите са на почит, особено при онези подрастващите и да ти кажа, нямам против да реди пластове, вместо да опустошава сготвената храна, че да се налага да готвя ежедневно;)
И да, за екскурзия се слага всичко налично върху сандвича, два ката са абсолютно недостатъчни;)
Хубави и сочни са вашите, може ли единия?;)
Е-е, Мъхче, свършиха отдавна...моите хора много ги обичат тези сандвичета, които в случая си отидоха за има-няма 5 минутки (-:
Изтриване