събота, 8 февруари 2014 г.

Закусващи пилци и един опит за сърчица (-:Високо в планината вечерта, когато се спусне тъмата, изглежда ето така:


Нощ


и ден…

И докато си пия кафето навън, въпреки снега и подхвърлям житце на щъкащите напред-назад кокошки, по клоните на бора и околните дървета започват да се събират пилци – врабчета, червеношийки, кардаринки и разни други, на които не им знам имената. Настава едно масово чирикане – като на Женския пазар – лек стрес – кой ще грабне пръв зрънце – недоверчиви погледи към моята особа – застанала неподвижно с фотоапарат в ръце и цигара в устата – и първи опити да се задигне житото от кокошките…


пиле едно
пиле две
пиле три и четири
пиле пет
Масова композиция „Закуска за шампиони”


А иначе за всички много по-големи майсторки/майстори сладкари и блогъри от мен, ето само една малка идейка за предстоящия св. Валентин. При мен резултатът е повече от скромен, но като ви знам уменията на всичките, най-вероятно бихте превърнали изпълнението в уникален кулинарен шедьовър (-: 


Направих мъфини, сложих тънък слой глазура с ванилова пудра захар, разбъркана с малко лимонов сок отгоре, изчаках малко и с помощта на малко по-гъста глазура + червена сладкарска боя + клечка за зъби за оформянето, направих малки сърчица.

Сърчицата се оформят като се капнат с клечката за зъби две точици – близо една до друга и с върха на клечката се съединят надолу. Але-е-е, хоп! Ето го сърчицето! Това беше (-:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...