събота, 10 ноември 2012 г.

Едни закъснели зелени домати и пържена пъстърва с два соса



Производството на зимнина и събирането на лятна продукция може и да е приключило при повечето народонаселение, обаче аз си събрах реколтата днес. И това в общи линии беше до момента едната от двете положителни емоции за седмицата, другата беше концерта на Chambao в четвъртък, а остатъкът от седмицата може да се обобщи така: показах си рогцата (и копитата), стрес, бях на косъм да се изпокарам със сумати народ (слава богу само служебно), така че поне временно се сбогувах с титлата Любимец 13, вдигнах си кръвното, пушех по кутия на ден, схвана ми се пак някакъв нерв на врата, така, че не мога да си въртя главата и в четвъртък не спечелих от тотото...Абе с една дума – шантава седмица...И понеже след малко трябва да се хващам да правя един подарък изненада, който ще публикувам отделно, то да се върна на думата за:
И така моля за вашето внимание (тук барабанчетата бият туш) – та-да-а-а-а: реколта 2012, цифром и словом: 13 (тринадесет) домата!


Червената точка в кадъра също е домат – най-малкия, но явно най-съвестния, защото само той се е напънал да почервенее, останалите явно са непукисти и предпочитат зеления цвят. И понеже не можах да измисля друго подходящо приложение на това зелено свръхпроизводство, го вмъкнах като декоративен елемент в сезонната есенна украса ето така:


Това под доматчетата и свещичките е една стара керемида
А иначе днес направих пържена рибка с две сосчета и картофени кюфтенца – първото е за милото и малката, на тях то повече им харесва. Става много бързо – просто всичко се разбърква и готово!



А второто е за мен...не че е много умно да се набъкам с чесън от обяд, при положение, че довечера сме на гости...но не можах да се сдържа....

Двете филийки хляб (без кората) се накисват във вода, след което се изцеждат и всичко заедно се пасира в блендера, а водата се добавя накрая - разредете го на вкус. Това е!


И двете сосчета пасват идеално на рибката....

 А и като си сипете и една чаша студена бира – става супер!

Днес не съм много словоохотлива, но ми минава...добре поне, че ще закупонясваме след малко...определено имам нужда от разпускане и поне още няколко бири...

Приятна събота и неделя на всички!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...