Тази салатка е само за хора с изчанчен вкус (като мен), които обичат да пробват и да вкусват всякакви комбинации между солено и сладко. За традиционалисти – пробвайте същата рецепта, но я подправете както ви харесва, а този дресинг го пратете някъде....
Ще дам само приблизителни или просто няма да дам никакви количества, защото в крайна сметка както при ястията, така и тук си е въпрос на вкус дали ще сложите една, две или десет марули и сто-двеста или повече грама синьо сирене или ако пък не го понасяте ще го замените с кашкавал (ама с миризливо сиренце е по-добре!)
Продукти за салатата:
зелена салата, нарязана на ситно
счукани орехи
синьо сирене, на вкус
чедър, на вкус
ементалер...хм, пак на вкус
запечени ивички бекон
За дресинга:
сок от половин портокал (другата половинка си я изпивате, докато готвите, за да имате сили!)
малко настъргана портокалова коричка
кисело мляко и майонеза в съотношение 2:1 (или два на един) – сложете, бъркайте и пробвайте как ви харесва най-добре, за тези продукти аз сложих половинка кофичка кисело мляко
1-2 ч.л. мед
сол, черен пипер на вкус
Това е...нарязвате всичко на кубчета, на лентички – както ви хареса, поливате с дресинга, запичате бекона и го мятате върху салатата.
Ще дам само приблизителни или просто няма да дам никакви количества, защото в крайна сметка както при ястията, така и тук си е въпрос на вкус дали ще сложите една, две или десет марули и сто-двеста или повече грама синьо сирене или ако пък не го понасяте ще го замените с кашкавал (ама с миризливо сиренце е по-добре!)
Продукти за салатата:
зелена салата, нарязана на ситно
счукани орехи
синьо сирене, на вкус
чедър, на вкус
ементалер...хм, пак на вкус
запечени ивички бекон
За дресинга:
сок от половин портокал (другата половинка си я изпивате, докато готвите, за да имате сили!)
малко настъргана портокалова коричка
кисело мляко и майонеза в съотношение 2:1 (или два на един) – сложете, бъркайте и пробвайте как ви харесва най-добре, за тези продукти аз сложих половинка кофичка кисело мляко
1-2 ч.л. мед
сол, черен пипер на вкус
Това е...нарязвате всичко на кубчета, на лентички – както ви хареса, поливате с дресинга, запичате бекона и го мятате върху салатата.