Тази салатка е вкусна, прави се лесно, бързо и е просто
перфектно мезе към чашка изстудена ракия, узо или мастика (става и за водка).
Няма точни количества, защото я правя според
зависи...Нарязвам зелена салата и зелен лук, добавям стафиди (за мен си слагам
и повече) и правя млечно чеснов сос с кисело мляко, майонеза, чесново брашно,
сол и черен пипер – докато разбърквам сосчето си пробвам постоянно и добавям ту
от едното, ту от другото....Въпреки, че салатката е със сос, аз си слагам и
допълнително зехтин (като ще е гарга, да е рошава – не ме интересуват никакви
калории - не ги познавам!)...
След това режа парчета сирене, дебели около 1 см, овалвам ги леко в брашно
и ги запържвам в малко олио. Това е.....Да ви е сладко и наздраве!